Xtimes logo
Tekst vergroten
      

Inleiding

Marleen is in 1979 afgestudeerd als Gegradueerd Ergotherapeute aan het toenmalige Hoger Instituut voor Paramedische Beroepen (HIPB) in Gent (nu Artevelde-hogeschool).

Ze doet haar eerste werkervaring op in revalidatiecentra in Gent en Oudenaarde waar ze vooral werkt met kinderen met leerstoornissen.

In 1986 gaat ze aan de slag in het Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Sint-Gregorius in Gentbrugge, waar ze tot op heden werkzaam is.

Ze werkt er met kinderen en jongeren met een neuro-motorische handicap en specialiseert zich in aanpassingen en hulpmiddelen.

Marleen heeft jarenlange ervaring met de complexe hulpvragen als specialisatie.

Het onafhankelijk adviseren, en samen op zoek gaan naar de juiste oplossing/hulpmiddel wordt hoog in het vaandel gedragen.

xTimeS werd in 2008 opgericht.

Radar

Waarom de naam “xTimeS”

Marleen komt x aantal keren bij die persoon die ergotherapeutische ondersteuning nodig heeft. Zoveel keren als u het nodig heeft, en op uw vraag. U blijft zelf de regie in handen houden. Er wordt gewerkt per afspraak.

 

Marleen stelt vast dat er een acute nood is aan begeleiding en advies voor mensen die geconfronteerd zijn (of worden) met een motorische handicap en wil haar kennis en ervaring delen door zich ter beschikking te stellen als zelfstandig ergotherapeute. 

 

Radar

Wat doet een ergotherapeut?

Een ergotherapeut begeleidt mensen van alle leeftijdsfasen in het terugwinnen, verbeteren en/of in stand houden van hun functioneren in hun leer-, leef-, werk- en ontspanningssituaties.

Het leren optimaal ZELF-(standig) HANDELEN van patiënten/cliënten is hét doel van de ergotherapeut.

Hierbij vertrekt zij van:

  1. De (overblijvende) mogelijkheden m.b.t. het kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten/handelingen.
  2. Wat de patiënt/cliënt en/of mensen uit zijn omgeving belangrijk en haalbaar vinden.

Daarna maakt de ergotherapeut, samen met de patiënten/cliënten, die hij/zij behandelt een (leerprogramma op en wordt er geoefend.)

 

Heel vaak zal een ergotherapeut na een onderzoek alleen advies geven aan de patiënten/cliënten en/of aan de mensen uit zijn omgeving (echtgenoot, ouders, buur, architect, opvoeder, leerkracht, …) Soms moet de ergotherapeut de mantelzorgers (=mensen in de omgeving) aanleren hoe ze best hulp kunnen bieden aan de patiënt/cliënt.

Behandelen, trainen en begeleiden:
Bij een behandeling streeft de ergotherapeut herstel en ontwikkeling na van de verloren gegane functies om een optimaal functioneren terug mogelijk te maken. Wanneer (volledig) herstel niet meer haalbaar is, streeft de ergotherapeut naar het onderhouden van de resterende functies en naar het voorkomen van verergering van de stoornis en/of vermindering van de beperking.

 

De cliënt staat altijd centraal. Als ergo vertrekken we altijd vanuit het verhaal van de cliënt. We kunnen tips geven om het dagelijkse leven aan te passen.

We helpen jou met het bereiken van een doel.

Opleidingen en beurzen

Het is van cruciaal belang dat we onze kennis up to date houden. Marleen volgt de evolutie van de technologische hulpmiddelen op de voet via het bezoeken aan binnenlandse en buitenlandse beurzen.

 

Er wordt continu gewerkt aan het onderhouden en bijwerken van de beroepskennis en -vaardigheden via persoonlijke studie en vormingsactiviteiten, om een beroepsuitoefening op een optimaal kwaliteitsniveau mogelijk te maken.

Data geplande beurzen

FEBRUARI

- ....

 

MAART

- ...

- ...

 

APRIL

- ...

- ...

 

 

 

 

 

Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor ons privacybeleid en voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan onze website.